Vill du lära dig mer om blommor?

Ett intresse som fått utlopp under Corona våren är att hantera blommor. Men….inte alla har gröna fingrar och en del behöver lite hjälp på vägen. Då är det bra att det finns blomsterkurser att gå. Du kanske inte har ambitionen att bl florist men du kan testa hur det är för en kväll och få inspiration för framtiden.

Innehållet i kurserna varierar men man får bland annat lära sig tekniker för att bina en bukett, beskärning och livslängden för olika blommor. Kurserna tar cirka 2-3 timmar beroende på upplägg och passar privatpersoner såväl som företag. Man gör normalt sett en bukett på riktigt och ofta två där man får med sig dem hem samt material ingår. Exempel på teman kan vara brudbukett, hårkrans eller säsongens blommor. Har du alltid älskat blommor, särskilt att göra vackra blomsterarrangemang, och tycker att det låter som mycket roligt att göra denna medfödda passion till en karriär? Eller du kanske redan driver en egen blomsterbutik och vill vidare utveckla din verksamhet? Sälj inspirerande blomsterkurser för alla blomstersugna!

På en kurs går man också igenom de vanligaste blommorna som används; tulpaner, rosor, pioner etc samt typiska buketter för varje tillfälle. Köp gärna ett presentkort på blomsterkurs och ta vara på tiden du är permitterad genom att lära dig något nytt!